fbpx

MC’s en Jury

Let’s Make Comedy 2020

De vakjury

Vanaf de halve finales worden de kandidaten beoordeeld door een vakjury. De jury is samengesteld uit vak-experts op het gebied van theater en comedy. Belangrijk in de beoordeling van de presentaties is de diversiteit, de artistieke kwaliteit, het gebruik van actuele thema’s, de toegankelijkheid van hun presentatie en de mogelijkheid om zich als artiest verder te ontwikkelen.

Silvester Zwaneveld

Silvester Zwaneveld (voorzitter)

Silvester Zwaneveld studeerde af aan de kunstacademie in Rotterdam in de richting audiovisuele vormgeving. Hij begon als stand-upcomedian bij de Comedy Explosion, maar kreeg bekendheid als lid van het cabaretduo Arie & Silvester Sinds 2008 maakt hij soloshows. Hij heeft naast zijn cabaretshows een aantal visuele/tekstloze voorstellingen gemaakt. Als regisseur maakt hij grote theatershows en begeleidt verschillende cabaretiers en theatermakers.
Zwaneveld debuteerde in 2012 met een eigen prentenboek en in 2015 met zijn eerste roman. Hij is de vaste illustrator voor de kinderserie Plaza Patatta. Met zijn bedrijf Silly-Productions maakt hij animaties waarmee hij verschillende internationale prijzen in de wacht sleepte. Daarnaast werkt hij met regelmaat voor en achter de schermen aan diverse televisieprogramma’s en ontwikkelt hij apps (hij was de eerste cabaretier die met een app optrad).

Wilko Terwijn

Wilko Terwijn

Wilko Terwijn is al 25 jaar stand-up comedian. Hij speelde van Lowlands tot New York en van Kaapstad tot aan The Edinburg Fringe. Hij brak door met zijn oudejaars stand-up shows en was een vast lid van De Grote Improvisatieshow. Hij is hoofdschrijver van de Comedycentral Roasts, werkte met Mark Rutte aan het Correspondents Diner en is de afgelopen 20 jaar achter de schermen bij talloze comedy programma’s in Nederland betrokken geweest.

Gijsbert Hulsker

Gijsbert Hulsker

Naast zijn zakelijke  loopbaan is Gijsbert Hulsker altijd actief geweest op het gebied van theater. Hij heeft zelf jaren cabaret gedaan tijdens en na zijn studie (o.a. in 1969 Cameretten in Delft). Hij speelde als acteur in tien  producties van de Stichting Arnhems Amateurtoneel. En vanaf de oprichting van het Posttheater was hij nauw betrokken als bestuurslid, waarvan 25 jaar als voorzitter. Voor Gijsbert is theater een vorm van betovering; het is live, riskant en, als het goed gaat, de plek waar de artiest en het publiek een verbond sluiten. Opdracht van Gijsbert aan de comedians: “boei me, tart me, verras me en laat me onbedaarlijk lachen!”

Joeri Tijdink

Joeri Tijdink

Joeri Tijdink (1981) is psychiater en regisseur. Naast zijn werk als psychiater in Amsterdam was hij bijna 5 jaar de regisseur van Daniel Arends. Tevens helpt hij Soundos met het opbouwen van haar shows.

MC’s & pauze-act – de halve finales & finale

De Master Of Ceremony (MC) is de presentator van comedy-nights. Een MC zorgt ervoor dat de kandidaten zich op hun gemak voelen en hij of zij warmt het publiek op.

Bij Let’s Make Comedy is de MC van de halve finales Samir Fighil, met zijn roots in Gelderland, namelijk Nijmegen! De MC van de finale is niemand minder dan Howard Komproe.

Samir Fighil

Howard Komproe

MC’s – de kwartfinales

Bij Let’s Make Comedy zijn de MC’s van de kwartfinales Roel C. Verburg, Vincent Geers en Thijs Kemperink. Alvast een voorproefje …

Roel C. Verburg

Vincent Geers

Thijs Kemperink

MC’s – de voorrondes

Bij Let’s Make Comedy zijn de MC’s van de voorrondes Tim Hartog en Victor Luis van Es. Hier een voorproefje van hun kunnen.

Tim Hartog op TedX

Victor Luis van Es