fbpx

MC’s en Jury 2024

MC’s – de selectierondes & halve finales

De Master Of Ceremony (MC) is de presentator van comedy-nights. Een MC zorgt ervoor dat de kandidaten zich op hun gemak voelen en hij of zij warmt het publiek op.

De MC van de selectierondes en de halve finales is Said El Hassnaoui. De MC van de finale is niemand minder dan Wilko Terwijn.

De vakjury

Vanaf de halve finales worden de kandidaten beoordeeld door een vakjury. De jury is samengesteld uit vak-experts op het gebied van theater en comedy. Belangrijk in de beoordeling van de presentaties is de diversiteit, de artistieke kwaliteit, het gebruik van actuele thema’s, de toegankelijkheid van hun presentatie en de mogelijkheid om zich als artiest verder te ontwikkelen.

Silvester Zwaneveld

Silvester Zwaneveld (voorzitter)

Silvester Zwaneveld studeerde af aan de kunstacademie in Rotterdam in de richting audiovisuele vormgeving. Hij begon als stand-upcomedian bij de Comedy Explosion, maar kreeg bekendheid als lid van het cabaretduo Arie & Silvester Sinds 2008 maakt hij soloshows. Hij heeft naast zijn cabaretshows een aantal visuele/tekstloze voorstellingen gemaakt. Als regisseur maakt hij grote theatershows en begeleidt verschillende cabaretiers en theatermakers.
Zwaneveld debuteerde in 2012 met een eigen prentenboek en in 2015 met zijn eerste roman. Hij is de vaste illustrator voor de kinderserie Plaza Patatta. Met zijn bedrijf Silly-Productions maakt hij animaties waarmee hij verschillende internationale prijzen in de wacht sleepte. Daarnaast werkt hij met regelmaat voor en achter de schermen aan diverse televisieprogramma’s en ontwikkelt hij apps (hij was de eerste cabaretier die met een app optrad).

Lambert-Jan Koops

Jeroen Pater