fbpx

MC’s en Jury

MC’s – de halve finales & finale

De Master Of Ceremony (MC) is de presentator van comedy-nights. Een MC zorgt ervoor dat de kandidaten zich op hun gemak voelen en hij of zij warmt het publiek op.

De MC’s van de halve finales zijn Hassan el Rahaui en Ruud Smulders. De MC van de finale is niemand minder dan Howard Komproe.

De vakjury

Vanaf de halve finales worden de kandidaten beoordeeld door een vakjury. De jury is samengesteld uit vak-experts op het gebied van theater en comedy. Belangrijk in de beoordeling van de presentaties is de diversiteit, de artistieke kwaliteit, het gebruik van actuele thema’s, de toegankelijkheid van hun presentatie en de mogelijkheid om zich als artiest verder te ontwikkelen.

Silvester Zwaneveld

Silvester Zwaneveld (voorzitter)

Silvester Zwaneveld studeerde af aan de kunstacademie in Rotterdam in de richting audiovisuele vormgeving. Hij begon als stand-upcomedian bij de Comedy Explosion, maar kreeg bekendheid als lid van het cabaretduo Arie & Silvester Sinds 2008 maakt hij soloshows. Hij heeft naast zijn cabaretshows een aantal visuele/tekstloze voorstellingen gemaakt. Als regisseur maakt hij grote theatershows en begeleidt verschillende cabaretiers en theatermakers.
Zwaneveld debuteerde in 2012 met een eigen prentenboek en in 2015 met zijn eerste roman. Hij is de vaste illustrator voor de kinderserie Plaza Patatta. Met zijn bedrijf Silly-Productions maakt hij animaties waarmee hij verschillende internationale prijzen in de wacht sleepte. Daarnaast werkt hij met regelmaat voor en achter de schermen aan diverse televisieprogramma’s en ontwikkelt hij apps (hij was de eerste cabaretier die met een app optrad).

Wilko Terwijn

Wilko Terwijn

Wilko Terwijn is al 25 jaar stand-up comedian. Hij speelde van Lowlands tot New York en van Kaapstad tot aan The Edinburg Fringe. Hij brak door met zijn oudejaars stand-up shows en was een vast lid van De Grote Improvisatieshow. Hij is hoofdschrijver van de Comedycentral Roasts, werkte met Mark Rutte aan het Correspondents Diner en is de afgelopen 20 jaar achter de schermen bij talloze comedy programma’s in Nederland betrokken geweest.

Gijsbert Hulsker

Gijsbert Hulsker

Naast zijn zakelijke  loopbaan is Gijsbert Hulsker altijd actief geweest op het gebied van theater. Hij heeft zelf jaren cabaret gedaan tijdens en na zijn studie (o.a. in 1969 Cameretten in Delft). Hij speelde als acteur in tien  producties van de Stichting Arnhems Amateurtoneel. En vanaf de oprichting van het Posttheater was hij nauw betrokken als bestuurslid, waarvan 25 jaar als voorzitter. Voor Gijsbert is theater een vorm van betovering; het is live, riskant en, als het goed gaat, de plek waar de artiest en het publiek een verbond sluiten. Opdracht van Gijsbert aan de comedians: “boei me, tart me, verras me en laat me onbedaarlijk lachen!”

Joeri Tijdink

Joeri Tijdink

Joeri Tijdink (1981) is psychiater en regisseur. Naast zijn werk als psychiater in Amsterdam was hij bijna 5 jaar de regisseur van Daniel Arends. Tevens helpt hij Soundos met het opbouwen van haar shows.

Samir Fighil

Samir Fighil is een geboren verhalenverteller en comedian. Getogen (met twee zachte G’s!) in zijn home Town Nijmegen, komt hij van jongs af aan in aanraking met alle lagen van de samenleving. Een uitstekende inspiratiebron, blijkt later, als Samir zich de kunst van het imiteren meester maakt. Zijn personages, in combinatie met de passie om verhalen te vertellen en daar mensen mee aan het lachen te maken, maken dat Samir in 2011 zijn podiumdebuut maakt in de wereld van comedy en cabaret. Een knallende entree. Met scherpe observaties, herkenbare verhalen en originele personages geeft hij een kijkje in de verschillende werelden waarin hij leeft en laat hij zich van zijn kwetsbaarste kant zien. Hoewel Samir al een tijdje meeloopt en in de meeste theaters in Nederland heeft gestaan, heeft hij in 2019 de persoonlijkheidsprijs van het Cameretten cabaretfestival gewonnen. De jury sprak lovende woorden over zijn natuurlijke podiumperformance en zijn acteertalent waar hij geloofwaardige personages neerzet.

MC’s – de kwartfinales

MC’s – de voorrondes

Bij Let’s Make Comedy zijn de MC’s van de voorrondes Victor Luis van Es, Hank en Wouter Monden.